Zoeken

Baleria wacht met ongeduld op Marokkaanse diaspora

26 maart 2022 - 21:00 - Economie

©

Scheepvaartmaatschappij Balearia heeft in 2021 een omzet geboekt van 103 miljoen euro, zo maakte haar voorzitter Adolfo Utor donderdag bekend tijdens de presentatie van het jaarverslag voor 2021. Hij voorziet betere resultaten in 2022 na de bekendmaking van de heropstart van de passagiersdiensten met Marokko.

Adolfo Utor verwacht dat de hervatting van het passagiersvervoer met Marokko de verkoop in 2022 zal aanwakkeren. Bij de presentatie van de resultaten van Balearia voor 2021 lichtte hij toe dat het passagiersverkeer met 38% was toegenomen ten opzichte van 2020, met name op binnenlandse routes zoals Sebta, Melilla en de Canarische Eilanden. Deze resultaten zijn echter niet in overeenstemming met de cijfers van vóór de pandemie, aangezien de sluiting van de grens met Marokko heeft geleid tot een verlies van 85% van de passagiers ten opzichte van 2019, meldt El Espanol.

Lees ook: Marokko zou de zeeverbindingen met Spanje opnieuw kunnen opstarten

Het vrachtvervoer daarentegen is met 15% toegenomen, vooral op de internationale routes, waar de groei 24% bedroeg. Daarnaast heeft Balearia het gebruik van aardgas met 36% verhoogd, waardoor de CO2-uitstoot met 56.000 ton is verminderd, wat de duurzame exploitatie van het bedrijf verzekert. "Duurzaamheid moet altijd worden gezien in de context van winstgevendheid", legt Utor uit. Hij verwijst naar de indienstneming van de ultramoderne veerboot Eleanor Roosevelt, ’s werelds eerste dubbelgasveerboot, die gepland is voor mei.

Lees ook: Algeciras verwacht spoedige hervatting zeeverbinding met Marokko

"Wij zijn als verantwoordelijke onderneming een economische, sociale en culturele kracht voor de regio’s," aldus Utor. Hij verklaarde ook dat de sociale cashflow van Balearia met 9% zal stijgen tot 576 miljoen euro. In 2021 heeft de Balearia-stichting meer dan 280 activiteiten gefinancierd en bijna 80% van de leveranciers van de rederij zijn Spaans.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team