Zoeken

Arrestaties voor moord op bejaarde Italiaan in Taghazout

14 mei 2023 - 16:00 - Marokko

©

De politie in Agadir heeft vrijdag drie mannen van 23 tot 40 jaar oud gearresteerd als vermoedelijke daders van de dodelijke aanval op Luciano Calzini, een bejaarde Italiaan die al twintig jaar in Marokko woonde.

Na de arrestatie van de drie verdachten afkomstig uit Agadir, gaat het onderzoek door en sluit de politie nieuwe arrestaties niet uit. De dodelijke aanval zou het werk zijn geweest van een criminele bende, meldt Torino Corriere.

Lees ook: Amerikaan dood aangetroffen in Marrakech

Volgens de politie zouden leden van deze bende afgelopen donderdag het huis van de Italiaanse man in Aourir bij Taghazout zijn binnengedrongen om hem te beroven. Het slachtoffer zou daarbij zijn neergestoken maar wist alsnog in zijn auto te stappen en weg te vluchten. De daders zetten de achtervolging in. De oude man zou toen de controle over zijn voertuig hebben verloren en met zijn auto tegen een elektriciteitspaal zijn gebotst.

Luciano Calzini werd donderdag bewusteloos gevonden door voorbijgangers, die de hulpdiensten belden. De oude man werd in kritieke toestand naar het Hassan II-ziekenhuis in Agadir gebracht. Hij had diepe steekwonden in zijn rug, buik en been. Hij bezweek vrijdagochtend aan zijn verwondingen.

Lees ook: Vermiste toeristen dood aangetroffen in Dakhla

Luciano Calzini was in 2021 al het slachtoffer geweest van een aanval. Hij werd toen zelf verdacht van het mishandelen van een minderjarige. Als gevolg van deze zaak was zijn huis vernield. Er werd een onderzoek ingesteld en Calzini werd ondervraagd, waarna geen vervolg werd gegeven aan de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team