Zoeken

Antwerpse Abdelilah ’Black’ en Karim ’Madonna’ opgepakt in Turkije

17 februari 2023 - 18:00 - Wereld

©

De Antwerpse drugscrimineel Abdelilah El Messaoudi alias ’Black’ en zijn neef Karim A.M. alias ’Madonna’, werden aan het begin van deze week aangehouden tijdens een politiecontrole in Turkije. De arrestatie werd donderdag bevestigd door de Belgische minister Vincent Van Quickenborne van Justitie.

Alles wijst erop dat de Turkse veiligheidsdiensten het tweetal hebben opgepakt met betrekking tot een probleem met hun verblijfsstatus. Het Nieuwsblad schrijft dat het tweetal in een asielcentrum is ondergebracht en het land uitgezet kan worden. Volgens Kristof Aerts van het Antwerpse parket is de procedure tot uitlevering donderdag opgestart, maar het tweetal heeft behalve de Belgische ook de Marokkaanse nationaliteit. Turkije zal dus moeten beslissen of ze aan België worden uitgeleverd.

Lees ook: Marokkaanse cokedealer krijgt mildere straf na spijtbetuiging in België

Abdelilah ’Black’ El Messaoudi wordt samen met Jimmy H. gezien als de uitvinder van de switch-methode. Daarbij worden partijen cocaïne door corrupt havenpersoneel van een Zuid-Amerikaanse, naar een Europese container verplaatst. Eind 2020 werd El Messaoudi veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor het aanvoeren van de ’Makreelbende’.

Lees ook: Nederland woedend over vrijlating Marokkaanse drugshandelaar door Dubai

Zijn neef, Karim ’Madonna A.M. werd nog niet eerder veroordeeld in een grote drugszaak, maar hij staat wel terecht in een dossier op grond van ontcijferde SKY ECC-communicaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team