Zoeken

Algerije wil na Marokko ook Turkse drones kopen

30 juli 2022 - 11:50 - Wereld

©

Algerije heeft zopas een bestelling geplaatst voor de Turkse bewapende drones Bayraktar TB2. Deze drones werden vorig jaar ook door Marokko aangekocht. De twee landen zijn nog steeds bezig met een wapenwedloop.

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft tijdens een recente ontmoeting met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdoğan een akkoord bereikt over de aankoop van Bayraktar TB2 drones. In 2021 werden dezelfde drones al door Marokko aangekocht, melden Turkse media.

Lees ook: Marokko versterkt militaire samenwerking met Turkije en India

De Royal Armed Forces hebben in april vorig jaar een order geplaatst voor een eerste partij van 13 Bayraktar drones. In september jongstleden heeft Marokko de toestellen in ontvangst genomen en inmiddels zou één van de toestellen boven de stad Laayoune in de Sahara hebben gevlogen, gewapend met twee MAM-L raketten. Volgens de Spaanse regering hebben de Marokkaanse autoriteiten in december jongstleden zes extra drones besteld.

Lees ook: Marokko ontving in 2021 verschillende raketten en tanks

De Bayraktar TB2 vloog voor het eerst in augustus 2014. In 2018 werd Qatar de eerste klant van de Turkse fabrikant. De doeltreffendheid van de drone is vaak aangetoond. Op 24 februari werden de drones voor het laatst ingezet door Oekraïne als reactie op de Russische invasie. De Bayraktar TB2 UAV wordt momenteel besteld door een vijftiental landen, waaronder twee NAVO-landen: Litouwen en Polen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team