Zoeken

Moordverdachte Youssef Ben Hamou opgepakt in België

1 mei 2021 - 12:40 - Wereld

©

In de Brusselse gemeente Anderlecht is donderdagavond de 26-jarige Amsterdamse crimineel Youssef Ben Hamou, na een vlucht van ruim een jaar, aangehouden. Ben Hamou stond op de Nationale Opsporingslijst voor zijn rol bij een dodelijke schietpartij in Almere eind 2019, waarbij Ray Tensaini om het leven kwam. Die werd doodgeschoten na een ripdeal van een partij cocaïne. Ben Hamou werd begin 2021 bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar.

Youssef Ben Hamou wordt verdacht van een dodelijke schietpartij op 21 december 2019. De schietpartij vond plaats in een woning aan het Stadhuisplein in Almere en volgde op een ripdeal. De 35-jarige Utrechter Ray Tensaini kwam door schoten om het leven. Vorig jaar is in deze zaak al de 20-jarige Younes el M. uit Amsterdam aangehouden. Ben Hamou werd donderdag door een arrestatieteam in Anderlecht aangehouden. Nederland heeft België om zijn uitlevering gevraagd, schrijft Het Parool.

Volgens de rechtbank hebben de twee verdachten de ripdeal op een partij cocaïne op voorhand beraamd. Naast de camerabeelden wordt dit ook bevestigd door de getuigenis van de halfbroer van Tensaini. Die verklaarde na de schietpartij aan de politie dat zijn broertje een deal had met een paar Marokkaanse jongens. Younes el M. schoot eerst waarna Ben Hamou, met hetzelfde vuurwapen nog eens schoot. De rechtbank veroordeelde de twee verdachten begin dit jaar tot 14 jaar celstraf voor het medeplegen van de roofmoord. Het hoger beroep tegen dit vonnis loopt nog.

Ben Hamou werd ook gezocht voor het voorbereiden van een roofmoord op drugshandelaar Hensley B. in 2017. Onder diens auto was een GPS tracker geplaatst waarmee hij gevolgd kon worden. In afgeluisterde gesprekken sprak Ben Hamou over moord. De politie loofde een beloning uit van 10.000 euro voor de verblijfplaats van de donderdag opgepakte Marokkaanse Amsterdammer. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd meerdere keren aandacht aan de zaak besteed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team