Zoeken

Yousra Razine Mahrah, Marokkaanse ster van de Nederlandse modewereld

7 september 2023 - 12:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse Yousra Razine Mahrah heeft begin september de Nederlandse modecompetitie Lichting 2023 gewonnen na de jaarlijkse modeshow in Amsterdam.

Tien oud-studenten van Nederlandse modeacademies streden in de finale van de modecompetitie Lichting. Aan het einde van de modeshow maakte de jury de winnaar bekend. Ze heet Yousra Razine Mahrah. "We kunnen er lang of kort over praten, maar Yousra is de verdiende winnaar", zei de jury onder luid applaus en een staande ovatie. Mahrah won de Lichting-prijs ter waarde van 10.000 euro en juridisch advies ter waarde van 5000 euro.

Lees ook: Drie Marokkaanse vrouwen bij beste mode vertegenwoordigers in de wereld

De afgestudeerde van de ArtEZ University of the Arts dankt haar overwinning aan haar collectie ’K*tmarokkaan’ die "haar Marokkaanse opvoeding weerspiegelt, waarin ze een geïmiteerde persoonlijkheid creëert om haar te helpen navigeren door verschillende dagelijkse situaties," maar ook aan haar identiteit als Marokkaanse vrouw die "geweven is door vier tegenovergestelde werelden, van sensueel ondergoed tot ouderlijke kuisheid en van Berberse tradities in geitenhuid tot de opgelegde stereotypen in Nederland," schrijft Fashion United.

Lees ook: Avril Lavigne met Morocco-hoodie in Parijs

Lichting is een initiatief van Amsterdam Fashion Week en HTNK International en evalueert het creatieve talent van tien afgestudeerden van Nederlandse modeacademies, om hen een springplank te bieden naar een grote carrière. Dit jaar werden 25 afgestudeerden geselecteerd door Lichting. Tien van hen bereikten de finale.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team