Zoeken

Veghelaar Anoir Benabdillah schrijft boek over leven met een chronische ziekte

12 maart 2022 - 12:20 - Cultuur

©

De 32-jarige Anoir Benabdillah uit Veghel lijdt aan de chronische ziekte Myalgische Encefalomyelitis. Hij ontdekte de afgelopen periode dat het schrijven hem wel goed afging en dat het een goede manier is om met zaken om te gaan. Benabdillah schreef een bijzonder debuut dat gaat over zijn leven met de ziekte.

Anoir Benabdillah ontwikkelde tijdens zijn jeugdjaren al lichamelijke klachten. In de loop van de tijd onderging hij ontelbaar veel onderzoeken en kreeg hij evenveel diagnoses, onder meer ME en later ook Lyme. De Marokkaanse gemeenschap in Nederland zamelde geld in voor speciale behandelingen in Duitsland en Spanje, maar die hebben nauwelijks verschil gemaakt. Anoir heeft soms het gevoel dat artsen denken dat hij overdrijft.

Lees ook: Marokkaans-Nederlandse Anoir is chronisch ziek en schrijft er over

De Veghelaar schreef hierover het boek ’Gek of Grenzeloos; over het leven met Myalgische Encefalomyelitis’. Hij kondigde het nieuws aan via Facebook. "Vandaag zullen meerdere mensen die mijn debuutboek hebben besteld hem op de deurmat hebben. Het zal een van de weinige boeken zijn die Myalgische Encefalomyelitis van zowel de kant van iemand met ME, als iemand die in het zorgcircuit heeft gewerkt als iemand die onderzoek heeft uitgevoerd belichten", schreef hij.

Lees ook: Marokkaans Medicijn: nieuw boek van Houtense Selma Mogendorff

"Trots op mijn bescheiden bijdrage die ik met de wil van Allah heb kunnen leveren. Opdat het iemand tot nut is. Ben zeer benieuwd wat jullie gaan vinden. Laat het me vooral weten, elke vorm van kritiek en feedback is welkom!", aldus Anoir Benabdillah.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team