Zoeken

Van trader tot drugshandelaar: de controversiële carrière van Chouaib Jhouri

27 april 2023 - 13:00 - Wereld

©

Chouaib Jhouri werd afgelopen maart gearresteerd nadat er 475 kilo cannabis werd gevonden in zijn huis in het Franse Beauvais. De jongeman van Marokkaanse afkomst was kandidaat bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in de stad.

Chouaib Jhouri is elegant en welbespraakt. Hij heeft een loopbaan in de financiële wereld als trader in New York en Zwitserland, maar wordt nu verdacht van drugshandel. Hij werd op 13 maart 2023 in hechtenis genomen nadat in zijn woning in Beauvais 475 kg cannabis, twee automatische wapens en kogelvrije vesten waren gevonden, meldt Le Courrier Picard.

Lees ook: Franse drugsbaron op de vlucht in Marokko

Als kind van een onopvallend Marokkaans gezin uit Beauvais groeide hij op tussen Notre-Dame-du-Thil en de Zijde Vauban. Zijn aanzien werd enigszins bezoedeld door het twijfelachtige imago van shisha bar Le Dream’s, die hij uitbaatte tussen 2013 en 2017. Verschillende brandstichtingen en besluiten van de prefectuur leidden tot de tijdelijke sluiting van de bar. In februari 2017 werd in de bar drugs gevonden maar Jhouri en zijn partner werden uiteindelijk vrijgesproken.

Lees ook: Dit bedrag vraagt Chelsea voor Hakim Ziyech deze zomer

Volgens zijn naasten is ’Golden Boy’ Chouaïb Jhouri het slachtoffer geworden van slecht gezelschap. "Hij vertrouwde mensen en werd bedrogen", aldus zijn broer. Als jarenlange aanhanger van Les Républicains nam hij in 2012 deel aan de verkiezingscampagne van Olivier Dassault. Vier jaar eerder probeerde hij ook al toe te treden tot het gemeentelijk team van Caroline Cayeux. "Hij is een heel aardige kerel, die helaas de karikatuur van de succesvolle jongere uit de wijk is geworden. Hij is intelligent en goed geïntegreerd, heeft een goede analyse van zaken en is zeer uitgesproken", onderstreept Philippe Enjolras, een gekozen oppositielid in de gemeente Beauvais.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team