Zoeken

OM eist 14 jaar cel tegen Amsterdammer Youssef Ben Hamou

22 januari 2021 - 16:00 - Wereld

©

Het Openbaar Ministerie heeft 14 jaar gevangenisstraf geëist tegen de Amsterdamse crimineel Youssef Ben Hamou die wordt gezocht voor de ‘ripdeal’ waarbij een Utrechter werd doodgeschoten in Almere-Stad.

De 26-jarige Ben Hamou wordt verdacht van een dodelijke schietpartij op 21 december 2019. De schietpartij vond plaats in een woning aan het Stadhuisplein in Almere en volgde op een ripdeal. De 35-jarige Utrechter Ray Tensaini kwam door schoten om het leven. Vorig jaar is in deze zaak al een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Ben Hamou is voortvluchtig en staat op de Nationale Opsporingslijst.

Crimesite schrijft dat de twee worden verdacht van gekwalificeerde doodslag en poging tot gekwalificeerde doodslag op een andere man die in de woning aanwezig was. Ze probeerden ook op hem te schieten, maar het slachtoffer bleef ongedeerd. De twee worden tevens vervolgd voor het stelen van een tas.

De officier van justitie verzocht de rechtbank om de verdachten een schadevergoeding van ruim 100.000 euro te laten betalen. Voor het slachtoffer van de poging tot doodslag is de schadevergoeding 29.000 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team