Zoeken

Mehdi, ten onrechte van verkrachting beschuldigd door Franse politieman

13 mei 2019 - 16:10 - Home

©

Mehdi werd het slachtoffer van een complot. De dertiger werd in Frankrijk onterecht aangeklaagd voor de verkrachting van zijn ex-vrouw.

Drie maanden geleden werd een onderzoek voor verkrachting tegen de jongeman gestart. Tijdens het proces werd echter aangetoond dat hij in de val was gelokt. Hij werd onschuldig verklaard.

Volgens Le Parisien is de hoofdverdachte een verantwoordelijke van de politie en tevens minnaar van de ex-vrouw van Mehdi. De agent werd aangeklaagd voor "valsheid in geschrifte gepleegd door een overheidsagent". Hij riskeert daarvoor een jarenlange gevangenisstraf.

Door deze hele zaak verloor Mehdi zijn baan als logistiek agent. Zijn ex-vrouw werd eveneens aangeklaagd voor valse beschuldiging. Maar Mehdi is niet kwaad op haar. "Ik ben veel kwader op de politie dan op mijn ex. De inspecteur die het complot bedacht had er belang bij me op te sluiten. Maar ik weet dat zij werd gemanipuleerd."

Mehdi werd niet alleen vrijgesproken maar heeft ook de voogdij over zijn zoon van 10 jaar teruggekregen. Hij wordt desondanks nog steeds door de collega’s van de agent bedreigd. Hij wordt regelmatig zonder reden bekeurd of er blijft soms een politiewagen urenlang voor zijn huis geparkeerd staan.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team