Zoeken

Marokko: justitie reageert op moord Hanan

23 juli 2019 - 19:50 - Home

©

Hanan werd enkele dagen geleden door een groep mannen met veel geweld verkracht in Rabat. De jonge vrouw overleefde de misbruik niet.

Volgens de procureur des Konings bij het hof van beroep in Rabat werd op 9 juni een onderzoek gestart naar de zaak na de publicatie van een video van de groepsverkrachting op sociale media.

Persagentschap MAP schrijft dat de procureur des Konings in een verklaring bericht dat de hoofdverdachte in deze zaak op 11 juni werd gearresteerd, in voorlopige hechtenis genomen en aangeklaagd voor geweldsmisdrijf, verwondingen en dronkenschap in het openbaar.

Het Openbaar Ministerie heeft in een brief aan de rechtbank van eerste aanleg in Rabat geoordeeld dat het om een moordzaak gaat en niet een geweldsmisdrijf. De rechtbank heeft daar rekening mee gehouden.

Verdere onderzoek leidde tot de arrestatie van nog acht verdachten. Allen verschenen op 19 juli voor de rechter. De hoofdverdachte wordt vervolgd voor moord, marteling, geweld, gijzeling, verkrachting, dronkenschap en drugsgebruik. Zeven van de acht andere verdachten werden eveneens in voorlopige hechtenis genomen tot hun terechtstelling.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team