Zoeken

Marokko: misselijkmakende beelden van agressie supporters (video)

9 juni 2019 - 16:00 - Home

©

Een video van supporters van Kawkab Marrakech die mishandeld en gemarteld worden door supporters van Olypic Safi, werd op 4 juni online gezet en zorgt sindsdien voor controverse in Marokko.

De nationale veiligheidsdienst heeft pas drie dagen na de publicatie van de schokkende beelden op de zaak gereageerd door de arrestatie van meerdere verdachten aan te kondigen.

In het filmpje van enkele seconden is te zien hoe de slachtoffers door de supporters van Safi worden uitgekleed, geslagen, beledigd en zelfs bijna verkracht.

De aanval vond net na een gespannen wedstrijd tussen de twee clubs plaats. De scheidsrechter moest de wedstrijd zelfs een twintigtal minuten stoppen nadat supporters het veld waren opgelopen.

Bijna alle ultras in Marokko hebben de aanval veroordeeld. Meerdere supportersgroepen hebben op sociale media hun steun betuigd aan de slachtoffers.

Negen mensen werden volgens een verklaring van de DGSN op vrijdag gearresteerd. Acht van de negen verdachten zijn minderjarig. De enige meerderjarige van het groepje wordt als de aanstichter beschouwd. De politie is nog op zoek naar andere verdachten waarvan de identiteit reeds bekend is.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team