Zoeken

Mustapha, 16, door gevangenisbewakers in België verkracht

17 februari 2017 - 17:30 - Wereld

Mustapha is vandaag 38. Hij was in de jaren ‘90 bekend als “de kleine Mustapha”, klein omdat hij al op zijn 13e in aanraking kwam met justitie.

Mustapha Riffi heeft ruim 20 jaar later besloten om een taboe te doorbreken en over de seksuele misbruiken te spreken waarvan hij het slachtoffer was in de jeugdgevangenis.

“Ze waren met zijn vieren, een afdelingshoofd en drie bewakers. Ze namen me mee naar een cel helemaal aan het einde van afdeling D. Ze hielden me vast. Een van hen spuugde om mijn billen en ging met heel zijn gewicht op me liggen.”. De tiener van toen was veel te bang om te praten over wat er was gebeurd. Hij probeerde zelfmoord te plegen door Valium te slikken.

“Ik zal geen enkele moeite hebben om hen te herkennen. Het stopte niet. Later was het met chef H, die me regelmatig kwam aanraken.”, aldus Mustapha. Volgens hem zijn seksuele misbruiken heel gewoon in gevangenissen. Redouane, een andere gevangene, werd volgens hem ook door bewakers verkracht. Hij deed wel aangifte van de misbruiken maar niemand geloofde hem.

Mustapha Riffi geeft toe dat hij geen engel was. “Ik ben niet altijd correct geweest, ik heb veel gedragsproblemen, ik heb een moeilijke relatie met de autoriteiten”, maar niets kan het gedrag van de bewakers rechtvaardigen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Archief - Archief tags - Over - Privacybeleid - Ons team