Zoeken

Karim El Ahmadi zegt waarom hij Marokko koos en niet Nederland (video)

27 mei 2020 - 15:40 - Sport

©

Karim El Ahmadi heeft in een interview over zijn relatie met Marokko gesproken. De voormalige Marokkaanse international vertelde altijd duidelijk de voorkeur te hebben gegeven aan de Atlas Leeuwen "om niet van beide kanten onder druk te worden gezet".

De middenvelder koos al vroeg om voor Jong Marokko uit te komen. "Marokko helpen groter worden was één van mijn goals.", aldus El Ahmadi in een interview met Thomas Rijsman en Nordin Ghouddani, auteurs van het boek "Marokkaanse trots - smaakmakers in de Eredivisie".

Volgens de speler geeft voor Marokko spelen hem "een onbeschrijfelijk gevoel". Hij wist dat Nederland hem ook een mooie toekomst zou geven. "Aan alle wereldkampioenschappen deelnemen, grote spelers enz. Maar ik had één enkele wil, het land van mijn ouders naar iets groots helpen leiden".

De Atlas Leeuw vertelde dat de keuze voor Marokkanen met de dubbele nationaliteit soms moeilijk kan zijn. Zijn ouders lieten hem de keuze, maar het blijft moeilijk. Eenmaal de keuze gemaakt "ben je aan de ene kant blij en aan de andere kant teleurgesteld".

Spelers die voor het Nederlands elftal kiezen hebben volgens Karim El Ahmadi gewoon een eigen keuze gemaakt. "Het betekent niet dat ze zich niet Marokkaan voelen. Sommige spelers zoals ik kiezen met het hart, andere met het hoofd... Ik dacht er niet lang over na. Voor mij was het sowieso Marokko. Ik wilde zelfs niet wachten tot ik onder druk zou worden gezet door de twee landen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team