Zoeken

Islamitisch bankieren binnenkort ook in België

29 januari 2012 - 09:05 - Economie

©

Chaabi bank maakt vanaf juni 2012 islamitisch bankieren mogelijk in België. De Marokkaanse bank gaat een rekening dat de sharia-wetgeving respecteert, op de markt brengen.

Een volledige gamma van islamitische financiële producten zal op termijn gecommercialiseerd worden door Chaabi Bank in België. De bank moet enkel nog de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) hierover consulteren.

Op een moment dat traditioneel financiën haar grenzen toont, wordt islamitisch bankieren aangezien als een alternatief om de crisis te overwinnen, op voorwaarde dat de principes ervan worden aangepast aan de economische realiteit.

Expert in islamitisch financieren, Mohamed Boulif, legt uit in "La Libre Belgique" dat er niets heiligs is aan islamitisch financiën. Volgens hem gaat het eerder over "financiële regelingen met universele waarden".

Rente, woeker en speculatie zijn verboden in de islam. Bij islamitisch financiën kan men wat men niet heeft, niet verkopen. Het is dus geen virtuele maar een reële economie.

In 2011 werd de activa van islamitisch financieren in de wereld geschat op één biljoen dollar met een groei van 18% in één jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team