Zoeken

Ghana vaardigt arrestatiebevel uit tegen Marokkaanse zakenman

15 september 2023 - 23:30 - Marokko

©

De Ghanese justitie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een Marokkaanse zakenman die wordt verdacht van het oplichten van meerdere Ghanese zakenlieden en het dreigen met het inschakelen van huurmoordenaars.

Een rechtbank in Madina, Accra, heeft op 8 augustus 2023 een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Marokkaan Jamal Obaidy, die op de vlucht is geslagen na diverse misdrijven te hebben gepleegd, zo meldt het Daily Guide Network. "Volgens de feiten zijn enkele prominente Ghanese zakenmensen het slachtoffer geworden van de sinistere operaties van deze vooraanstaande crimineel, Jamal Obaidy," staat er in het opsporingsbericht. Ook wordt aangegeven dat de Marokkaan al lange tijd actief is in Ghana en er herhaaldelijk mee heeft gedreigd huurmoordenaars in te schakelen om zijn slachtoffers en hun families uit de weg te ruimen.

Lees ook: EP-corruptieschandaal: arrestatiebevelen tegen Marokkaanse ambtenaren

Een Ghanese zakenman heeft een klacht tegen hem ingediend bij de afdeling Criminele Onderzoeken (CID). De klager stelt in juli 2023 een bedrag van 25.000 dollar aan de verdachte te hebben gegeven om naar een vriendin in Marokko te sturen. Het geld werd echter niet naar de vrouw overgemaakt. Toen de klager de verdachte telefonisch vroeg waarom de vrouw het geld niet had ontvangen, stuurde Jamal Obaidy hem dreigende berichten. Hij zei dat hij mannen zou inhuren om de klager en zijn hele familie te doden.

Lees ook: Marrakech: internationaal arrestatiebevel tegen Libanese zakenman

Op dit moment weet de Ghanese politie niet waar de verdachte zich bevindt. Hij is voor het laatst gezien in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team