Zoeken

Chaabi bank nu ook in de Verenigde Arabische Emiraten

24 september 2011 - 17:00 - Economie

©

Terwijl Marokko op het punt staat zijn betrekkingen met de Golfstaten te versterken door zijn toetreding tot de Gulf Cooperation Council (GCC), heeft Chaabi Bank één van zijn bestuurders naar de Verenigde Arabische Staten gestuurd om de opening van een agentschap te organiseren.

Deze onverwachte zet van Chaabi bank (BCP) kan worden verklaard door het feit dat BCP het proces van toetreding tot de GCC wil ondersteunen. De bank zou ook op die manier dichter bij VAE bedrijven willen zijn, die voor 20 miljard dollars aan projecten hebben gefinancierd in het toerisme, onroerend goed, landbouw, industrie en energie in Marokko.

De 30.000 Marokkanen die in de VAE wonen zijn waarschijnlijk ook niet vreemd aan deze beslissing van Chaabi bank, die wordt gedefinieerd als de bank van Marokkanen in het buitenland bij uitstek.

BCP, sterk aanwezig in Europa waar de groep zich zeer snel ontwikkelt, haalt bijna 60% van de lokale financiële activa van de Marokkanen in het buitenland, wiens deposito’s 70 miljard dollar bereiken.

De bank heeft 3,2 miljoen klanten in Marokko en 961 agentschappen eind 2010. BCP behaalde een nettowinst van 966 miljoen dirham in de eerste helft van 2011.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team