Zoeken

Aalsmeerse Tiktokster deelt ervaring na bekering tot de Islam

17 september 2021 - 19:00 - Marokko

©

De 19-jarige Minthe uit Aalsmeer Weij maakt op TikTok video’s over haar bekering tot de Islam. Ze vertelt over het waarom en het hoe van haar bekering, over de rol die de Islam in haar leven speelt, geeft tips en beantwoordt ook vragen van haar volgers.

Minthe is thuis katholiek opgevoed, maar in die religie kon ze nooit echt de steun en rust vinden waar ze behoefte aan had. Toen ze een aantal jaar geleden uit huis werd geplaatst door Jeugdzorg, voelde ze zich heel erg eenzaam en ging ze op zoek naar houvast. Ze verdiepte zich in een aantal religies en kwam tot de conclusie dat de Islam haar het meeste aansprak. Vier dagen later hakte Minthe de knoop door en besloot ze om moslima te worden.

Ze koos er ook meteen voor een hoofddoek te dragen, omdat dit haar steunde bij de uitoefening van haar geloof. Maar als dochter van een christelijke moeder en een niet-gelovige vader krijgt ze soms ook negatieve reacties, niet iedereen begrijpt hoe een Nederlands meisje die keuze kan maken.

Daar probeert Minthe zich niet druk om te maken. Ze deelt haar visie en ervaringen met haar geloof op haar TikTok-account. Zo vertelt ze onder meer waarom ze zich tot de Islam bekeerde, deelt ze tips mee voor andere ’beginners’ binnen de Islam, beantwoordt ze vragen van haar volgers en laat ze ook zien dat verschillen er juist zijn om te omarmen. Elk filmpje dat ze plaatst wordt bekeken door haar ruim 140.000 volgers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team