Zoeken

Eerste zwemmende dinosaurus in Marokko opgegraven

12 september 2014 - 22:08 - Marokko

©

Dankzij een in Marokko opgegraven fossiel van een spinosaurus weten wetenschappers nu met zekerheid dat de grootste vleesetende dinosaurus zowel in water als op het land leefde.

Het in Erfoud ontdekte fossiel van deze 20 ton zware en 15 meter lange kolos, toont aan dat het dier behalve vlees, ook veel vis at. De dinosaurus was dus veel groter dan de bekende Tyrannosaurus Rex.

Wetenschappers vertelden aan het Amerikaans tijdschrift Science dat de spinosaurus 95 miljoen jaar geleden leefde en een krokodilvormige schede, poten met zwemvliezen en kleine hoogliggende neusgaten had.

De spinosaurus is de eerste gekende semi-aquatische (dus zwemmende) dinosaurus. Het fossiel dat in Marokko werd gevonden is het meest compleet en best bewaarde ooit ontdekt. De spinosaurus was vooral aanwezig in Noord-Afrika.

Nizar Ibrahim, 32-jarige Marokkaanse paleontoloog aan de Universiteit van Chicago, ontdekte het fossiel tijdens een reis in Marokko in 2008, waar hij op zoek was naar een ander fossiel in de Marokkaanse Sahara. Een lokale fossielenzoeker toonde hem het skelet. Pas na een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen in Milaan besefte Nizar Ibrahim dat het de resten van een spinosaurus waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team