Zoeken

Op reis naar Marokko in Tropenmuseum Amsterdam

6 oktober 2015 - 22:10 - Cultuur

©

Tropenmuseum Junior in Amsterdam opent op 17 oktober de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko. Jong en oud gaan samen op reis. Onderweg ontmoeten ze Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten bezoekers meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders.

Zij geven tips waar ze langs moeten gaan, wat ze kunnen zien, proeven en doen. ZieZo Marokko is een museale beleving waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Bezoekers nemen deel aan een Familiereis (onbegeleid activiteitenprogramma, alle leeftijden) of een Juniorreis (begeleid activiteitenprogramma, alleen toegankelijk voor kinderen van 6-13 jaar). Tijdens de reis volgen bezoekers een speciale route. Totaal zijn vier verschillende routes mogelijk – de route van Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef.

De reis begint in het vliegtuig. Geland in Marokko neemt een reisleider de groep mee door de medina, een doolhof van straatjes. Achter elke deur en om elke hoek wacht er een nieuwe verrassing. Er kunnen mozaïek-patronen in een Riad worden gemaakt, een muurgraffiti in kalligrafie, er is een geurenspel, er kan een Marokkaanse modewinkel worden ingericht en er kan zelfs een busreis door Marokko worden gemaakt.

Viering 40 jaar bestaan

Met ZieZo Marokko viert Tropenmuseum Junior haar veertigjarig bestaan. In 1975 opende dit kindermuseum (een van de eersten van Europa) de deuren. Tropenmuseum Junior wordt al jarenlang internationaal geroemd vanwege de unieke samenhang tussen collectie, persoonlijke verhalen en activiteiten in een theatrale omgeving. De verhalen en activiteiten moedigen de bezoekers aan na te denken over wie ze zelf zijn, over hun eigen identiteit en die van anderen.

Persbericht
Voor meer informatie klik hier

Bladna.nl