Zoeken

Ruim 2100 zelfmoorden in Marokko in laatste 5 jaar

4 april 2014 - 19:01 - Marokko

©

In Marokko hebben 2134 mensen zelfmoord gepleegd in de laatste vijf jaar. Schokkende cijfers over zelfmoord in Marokko werden door het televisieprogramma Moubachara maâkoum vrijgegeven.

Meer in detail pleegden 1407 mannen, 443 vrouwen, 151 kinderen en 133 minderjarigen zelfmoord. Dat is gemiddeld 400 zelfmoorden per jaar, een zorgwekkend aantal volgens de gasten van Moubachara maâkoum.

Overigens moet er worden gemeld dat in het laatste jaar alleen al 903 zelfmoordgevallen werden gemeld bij de politie. Dit wijst op een verschijnsel in stijgende trend.

Volgens de deelnemers aan de show, is de werkelijkheid echter niet te bevatten in cijfers, met name omdat er geen rekening wordt gehouden met zelfmoordpogingen of zelfmoorden die worden gecamoufleerd als ongevallen of natuurlijke sterfgevallen.

Redenen voor zelfmoord in Marokko zijn divers: economische of sociale problemen, psychische aandoeningen en vooral depressies.

Volgens theoloog Mustapha Benhamza er tegen zelfmoord worden gestreden door vertrouwen in Allah te hebben en een terugkeer naar de Islam, die oplossingen biedt voor alle mogelijke problemen.

Andere deelnemers moedigden familie en vrienden van depressieve en ongelukkige mensen, een luisterend oor te bieden.

Bladna.nl