– 6 gedroogde vijgen
– 4 dadels
– 4 gedroogde abrikozen
– 1 dl sinaasappelsap
– 2 theelepels mosterd
– 2 soeplepels azijn
– Zout en peper
– 4 soeplepels olie
– 400 g wortelen
– 2 soeplepels pijnboompitten
Snij de gedroogde vruchten in reepjes of stukken en breng het sinaasappelsap aan de kook. Overgiet het fruit en laat een paar uur rusten.
Laat de vruchten uitlekken en verzamel het sap. Meng twee eetlepels van het sap met mosterd, azijn, zout, peper en olie om een saus te maken.
Rasp de wortelen en snijd ze fijn en meng direct met de saus. Voeg dan het fruit toe, vermeng alles dooréén en laat gedurende minstens 15 minuten intrekken.
Rooster de pijnboompitten in een pan en strooi ze over de salade terwijl ze nog heet is. Dien meteen op.
Vegetarische preitaart
Bladerdeegkroon met gehakt
Mediteraanse groententaart
Marokkaanse bladerdeeghapjes met kip
Courgettebeignets
Koude pasta salade met tonijn