Zoeken

Vrouw verkracht door agent op politiebureau Rabat

2 februari 2014 - 17:48 - Marokko

©

Een politieagent wordt ervan verdacht een 25-jarige vrouw tijdens haar hechtenis op een politiebureau in Rabat, te hebben verkracht.

Een onderzoek werd geopend naar de verklaringen van de vrouw. DNA-monsters moeten aantonen of er werkelijk sprake is van verkrachting.

Meerdere NGO’s voor de mensenrechten steunen de jonge vrouw. Zij roepen op tot de oprichting van politiekantoren gewijd aan de detentie van vrouwen, om dergelijke incidenten te voorkomen. Ook wordt verwacht dat de zaak binnen enkele dagen in het parlement wordt besproken.

Het vermeende slachtoffer wordt van overspel verdacht en was daarom in voorlopige hechtenis geplaatst. Ze werd intussen vrijgelaten op bevel van de justitie. De agent ontkent de vrouw te hebben aangeraakt. Volgens hem verzon ze het hele verhaal om sneller vrij te komen.

Het is niet de eerste keer dat agenten van seksueel misbruik worden verdacht in Marokko. Enkele jaren terug was een huiswerkster vervolgd voor diefstal, mishandeld en verkracht op een politiebureau in Fez.

Bladna.nl