Zoeken

Vrouw Marokkaanse Jihadganger vraagt dochtertjes terug aan Koning Mohammed VI

27 oktober 2014 - 12:27 - Marokko

©

Een Franse Marokkaan die met zijn dochtertjes naar Syrië wilde vertrekken werd vorige week op de luchthaven van Casablanca aangehouden. De Franse moeder van de meisjes heeft een brief aan Koning Mohammed VI geschreven om haar dochtertjes terug te krijgen.

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken meldde vorige week de arrestatie van de man, die zich met zijn dochtertjes en zijn tweede vrouw via Turkije naar Syrië wilde begeven. De man wordt er ook van verdacht aanslagen in Marokko te hebben voorbereid.

Zijn Franse vrouw en moeder van de twee meisjes, heeft een brief geschreven aan Koning Mohammed VI waarin ze zijn hulp vraagt. Haar man had haar verteld dat hij met de meisjes naar Marokko wilde gaan omdat zijn moeder plots ziek was geworden. Ook wist zij niets van zijn traditionele huwelijk met een tweede vrouw.

De meisjes zijn 2 en 4 jaar oud en werden aan hun grootouders in Marokko toevertrouwd. De jongste lijdt aan hartproblemen en wordt medisch gevolgd Frankrijk. "Ik weet hoeveel U zich inzet voor de familie en de kinderen. U weet hoeveel zij hun moeder nodig hebben" schrijft hun mama aan de Koning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team