Zoeken

20 uur vertraging voor vlucht uit Marokko, passagiers woedend

27 oktober 2014 - 16:56 - Marokko

©

Low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft het vrijdag even moeilijk gehad met een groepje reizigers uit Marokko. Nadat hun vlucht met 20 uur vertraging in Parijs aankwam, weigerden ze uit te stappen.

De vertraging zou te wijten zijn aan drie Angolezen op een eerdere vlucht met hetzelfde toestel. De drie hadden geen toestemming gekregen om het Frans grondgebied te betreden. Nadat ze weigerden het vliegtuig te verlaten werden ze bij hun terugkeer in Rabat ook door Marokko geweigerd.

Het toestel moest echter een andere groep passagiers naar Parijs brengen. In plaats van een ander vliegtuig in te zetten besloot Ryanair de passagiers te laten wachten. Achttien hotelkamers werden door de luchtvaartmaatschappij geboekt. De rest van de passagiers bracht de nacht door in een wachtzaal van de luchthaven.

Na een twintigtal uur wachten mochten de passagiers eindelijk op een vliegtuig stappen. Eenmaal in Parijs weigerde een deel van hen echter uit te stappen en eisten de terugbetaling van hun tickets. Ryanair weigerde waarop de passagiers na enige tijd het toestel verlieten.

Bladna.nl