Zoeken

Verkiezing Miss Marokko geplaagd door schandalen

26 mei 2015 - 21:20 - Marokko

©

De schandalen rond de verkiezingsceremonie van Miss Marokko 2015 van afgelopen weekend in Tanger volgen elkaar op.

Volgens Al Massae werden er meerdere incidenten gemeld tijdens de ceremonie, maar ook nadien. Zo heeft de familie van één van de kandidates aangifte gedaan tegen de organisator van het evenement omdat hun dochter vanwege een probleempje met een accessoire werd geëlimineerd.

De jonge vrouw uit Rabat werd uitgeschakeld omdat ze haar mdemma (Marokkaanse riem) niet kon herstellen. Ze mocht daarom niet op de catwalk en werd door de jury van de lijst geschrapt. De moeder van de jonge kandidate stelt dat haar dochter had kunnen winnen en dat de jury enkel een reden zocht om haar te elimineren.

Ook in het hotel waar de ceremonie plaatsvond liep het niet allemaal vlotjes. Klanten, waaronder diplomaten, toeristen en buitenlandse persoonlijkheden, kwamen over het oorverdovend lawaai en de slechte organisatie klagen. De ceremonie duurde ook veel langer als verwacht door de late aankomst van een jurylid die er bovendien mee dreigde de zaal te verlaten na een onenigheid met de directeur van de schoonheidswedstrijd.

Dit alles vond plaats in bijzijn van het publiek en de eregasten, de voormalige Miss Engeland en Miss Spanje. Aan het einde van deze helse avond werd Fatima Zahra El Hor, 23-jarige studente uit Marrakech, tot Miss Marokko 2015 gekroond.

Bladna.nl