Zoeken

VS arresteert Marokkaanse terreurverdachte Mehdi Semlali Fathi

9 april 2014 - 21:45 - Wereld

©

Mehdi Semlali Fathi, 27-jarige Marokkaan, werd maandag door de FBI in de Amerikaanse stad Bridgeport gearresteerd. De man wordt ervan verdacht bomaanslagen te hebben willen plegen tegen federale gebouwen en scholen.

De terroristische plannen van de jongeman werden ontdekt door een FBI-agent die hem al maanden in het oog hield. Semlali werd gearresteerd voor het overtreden van de immigratiewet, maar zal niettemin vervolgd voor het voorbereiden van aanslagen met drones.

Tijdens de politie-inval in het huis van Semlali werd materieel aangetroffen gebruikt voor het vervaardigen van bommen. Explosieven zelf werden echter niet gevonden.

Het was de FBI-agent die Mehdi Semlali heeft ontmaskerd, gelukt om vanop afstand in diens computer te kijken. Gesprekken van Semlali met ’verdachte mensen’ toonden aan dat de Marokkaan al enkele maanden aan een bom werkte.

Volgens Amerikaanse media heeft Mehdi Semlali tijdens zijn verhoor verklaard dat hij, toen hij nog op school zat in Marokko, reeds een kleine bom had gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team