Zoeken

Verenigde Staten straffen Salah Abdeslam

6 april 2016 - 16:00 - Wereld

©

De Verenigde Staten hebben besloten om Salah Abdeslam te straffen. De Belgische Marokkaan wordt door het State Department als een "internationale terrorist" beschouwd.

Als gevolg van deze beslissing zullen alle eventuele eigendommen van Salah Abdeslam in Amerika worden bevroren en mogen Amerikaanse bedrijven geen zaken meer met hem doen.

De "in België geboren Franse onderdaan Salah Abdeslam is een actieve lid van de Islamitische Staat in Irak en de Levant" volgens het State Department. Zijn naam werd als gevolg op de lijst van buitenlandse terreurverdachten toegevoegd, aldus de afdeling.

Salah Abdeslam werd eind maart in het Belgische Molenbeek gearresteerd. Hij is één van de hoofdverdachten van de aanslagen van Parijs in november vorig jaar. Hij wordt in de komende dagen aan Frankrijk uitgeleverd. Zijn advocaat had laten weten dat Abdeslam met de Franse autoriteiten wilde samenwerken. Tijdens zijn verhoor in België verklaarde hij dat hij maar "een kleine rol" had gespeeld in de dodelijke aanslagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team