Zoeken

Verdronken kinderen in Marokko: Ikram, 12, levend teruggevonden

10 juni 2015 - 22:13 - Marokko

©

Ikram, 12, is een wonderkind. Het meisje bleef 24 uur lang op zee drijven. Zij werd door een helikopter van de politie gevonden en kon worden gered.

Ikram is één van de kinderen die sinds zondag vermist werden in Oued Cherrat. Het meisje werd naar het Avicenne ziekenhuis gebracht. Over haar toestand is niets bekend.

Het lichaam van een ander slachtoffer, de 15-jarige Fadoua, werd woensdag op het strand van Skhirat teruggevonden.

Zondag waren elf kinderen van een sportvereniging door een golf meegesleept bij het strand van Oued Cherrat. De politie heeft acht lichamen teruggevonden, waaronder die van de chauffeur van de bus die het groepje vervoerde. De man wist twee kinderen uit het water te halen alvorens zelf te verdrinken.

De coach en verantwoordelijke van de sportclub werd gearresteerd en in hechtenis genomen. De ouders van de slachtoffers weigeren echter klacht in te dienen tegen hem. Mustapha Amrani is volgens hen een goede man, die alles deed om de kinderen gelukkig te maken. Hij gaf zijn geld en zijn tijd aan zijn jonge leerlingen, waaronder meerdere weeskinderen. Mustapha eet niets meer sinds het drama. Hij werd woensdag onwel en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt vervolgd voor doodslag.

De familie’s van de slachtoffers stellen de autoriteiten verantwoordelijk voor het drama. Het strand staat bekend als gevaarlijk. Toch is het onbewaakt en staat er zelfs geen bordje om de bezoekers te waarschuwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team