Uitslag voetbalwedstrijd Marokko - Congo 2-0 (video)

27 mei 2016 - 22:17 - Sport

©

Marokko heeft vanavond in Tanger dankzij Hakim Ziyech een oefenduel tegen de Democratische Republiek Congo met 2-0 gewonnen.

Hakim Ziyech maakte in de 3e minuut een eerste doelpunt met een geweldige vrije trap op een afstand van 30 meter:

De Twente-middenvelder scoorde in de 54e minuut een tweede doelpunt uit een knappe panenka-strafschop:

Dit oefenduel is een positief begin voor het Marokkaans elftal dat sinds enkele maanden met veel succes door de Franse Hervé Renard wordt gecoacht. De bondscoach vertelde eerder deze week dat hij er alles aan zou doen om punten te winnen om de positie van de Atlas Leeuwen op de FIFA-ranking zo snel mogelijk te verbeteren.

Marokko moet zich nu voorbereiden op de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2017 tegen Libië. De wedstrijd wordt op 3 juni in Tunesië gespeeld.