Zoeken

Mishandelde travestiet in Fez vraagt 1 dirham schadevergoeding

12 augustus 2015 - 19:00 - Marokko

©

De homoseksueel die vorige maand door een groep mensen op straat in het Marokkaanse Fez werd mishandeld, heeft een symbolische schadevergoeding van 1 dirham gevraagd.

Op 13 augustus zal de rechter zich over de zaak uitspreken. Twee verdachten staan terecht en riskeren een zware boete en een gevangenisstraf.

Een van de advocaten vertelde aan de Huffington Post dat zijn cliënt het slachtoffer was geweest van een « gewelddadig en gevaarlijk daad en een schending van de fysieke veiligheid en de waardigheid ».

De advocaten van de twee verdachten stellen echter dat het slachtoffer wilde provoceren door zich als een vrouw te kleden tijdens de Ramadan. Zij betreuren het dat slechts twee verdachten terechtstaan terwijl een vijftiental mensen bij de lynchpartij betrokken zouden zijn.

Het slachtoffer werd op 15 juli op het nippertje gered door een moedige politieagent die de menigte met zijn wapen bedreigde. Een filmpje van de aanval was wereldwijd viraal gegaan. De Marokkaanse autoriteiten werden als gevolg gedwongen om te reageren.

Bladna.nl