Zoeken

Topless Femen in Rabat: de twee vrouwen gearresteerd

2 juni 2015 - 20:56 - Marokko

©

Slechts enkele uren na de publicatie van het filmpje van de feministische beweging Femen waarin twee vrouwen topless kussen op de esplanade van de Hassan moskee in Rabat, heeft de politie hun arrestatie aangekondigd.

In een verklaring laat de politiedienst DGSN weten dat de twee Franse vrouwen, Esther Marie Delamar en Laurine De Olivera Ferrera, werden gearresteerd toen ze het land probeerden te verlaten via de luchthaven van Rabat-Salé. De twee vrouwen wilden net op een vliegtuig naar Frankrijk stappen. Zij werden door de politie gehoord en uiteindelijk het land uitgezet. Ze mogen Marokko levenslang niet meer binnen.

Vanmorgen was het filmpje van de brutale en oneerbiedige actie van Femen viraal gegaan. In een bericht had de voorzitster van de beweging, Anna Shevchenko, verklaard dat het een solidariteitsactie was met de Marokkaanse homoseksuelen.

In Marokko werd er woedend gereageerd, niet alleen op de inhoud van het filmpje maar ook op de keuze van de plaats. De Hassan moskee, op enkele meters van het Mohammed V mausoleum, is beslist geen juiste plaats om aan activisme te doen.

Bladna.nl