Zoeken

Tajine Souiri

Tajine Souiri
Ingrediënten

 1 scharrelkip, in stukken gesneden
 2 fijngehakte uien
 6 eieren
 sap van 1 citroen
 1 mespunt kurkuma
 1 mespunt saffraandraadjes
 1 kaneelstokje
 ½ theelepel gemberpoeder
 1 bosje fijngehakte peterselie
 1 theelepel fijngehakte koriander
 1 theelepel smen
 1 theeglaasje arachideolie
 ½ theelepel zout
 1 volle theelepel zwarte peper

Doe de stukken kip met de uien, kurkuma, saffraandraadjes, gember, peterselie, smen, olie, het kaneelstokje, zout en de peper in een pan en laat alles ongeveer 5 minuten fruiten.

Zet de kip, zodra het mooi gebruind is, onder water en laat het 40 tot 45 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan.

Controleer regelmatig en, indien nodig, voeg water toe. Voeg zonodig ook kruiden toe.
Breek ondertussen de eieren in een kom, klop ze los en zet ze weg. Giet aan het einde van de kooktijd de inhoud van de pan in een tajine.

Voeg het citroensap en de koriander toe. Roer alles goed door elkaar. Giet vervolgens de losgeklopte eieren over de kip en laat alles 10 minuten op een matig vuur koken.

Dit gerecht wordt zeer warm opgediend, vergezeld van brood.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 90 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team