Zoeken

Tajine met kefta en rozijnen

Tajine met kefta en rozijnen
Ingrediënten

Kefta

 600g lamsvleesgehakt
 1/2 theelepel nootmuskaat
 1/4 theelepel kaneel
 1/2 theelepel gember
 1/2 theelepel peper
 1 theelepel zout
 4 eetlepels olie
 Brood gedrenkt in een beetje water, uitgelekt en gekruimeld
 1 ei

Saus

 6 uien in schijfjes gesneden
 1/2 theelepel zout
 8g bakolie
 2 kaneelstokjes
 50g rozijnen
 5cl water

In een kom, meng het gehakt met de kruiden, ei, de helft van de olie en paneermeel. Vorm gehaktballetjes en zet apart.

In een tajine doe de uien, zout en olie. Voeg de stokjes kaneel en stoof op een laag vuurtje.

Week de rozijnen in water en lek uit. In een koekenpan, bak de gehaktballetjes goudbruin aan alle kanten in de resterende olie.

Schik de kefta op het uienmengsel en bestrooi met rozijnen. Laat nog 10 minuten sudderen en serveer warm.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl