Zoeken

Tajine met aardappelen en olijven

Tajine met aardappelen en olijven
Ingrediënten

 1 kg aardappelen
 Groene olijven
 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 1 ajuin
 2 tomaten
 1/2 gekonfijte citroen
 1/2 bosje peterselie
 Olijfolie
 1 laurierblad
 Zout
 Peper

Snijd de ajuin en de knoflook fijn, pel en ontzaad de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe alles in een tajine met de olijfolie.

Laat enkele minuten sudderen en voeg de geschilde en in stukken gesneden aardappelen toe. Voeg de kruiden en het laurierblad toe.

Bedek met water en dek af. Laat ongeveer 45 minuten koken op een laag vuurtje. Voeg water toe indien nodig.

Voeg de olijven 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe en bestrooi met fijngehakte peterselie. Plaats enkele schijfjes gekonfijte citroen bovenop en serveer warm.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 120 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team