Zoeken

Suriname trekt erkenning Polisario in

11 maart 2016 - 11:22 - Wereld

©

Suriname heeft de erkenning van het Polisario, de onafhankelijkheidsbeweging voor de Sahara, ingetrokken. Dat laat het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken weten.

"De Republiek Suriname, die de zogenaamde Arabische Democratische Republiek Sahara op 21 augustus 1982 had erkend, heeft in een verklaring van haar ministerie van Buitenlandse zaken laten weten dat deze beslissing is ingegeven door de wens om een constructief en neutraal standpunt in te nemen en de inspanningen van de VN en de internationale gemeenschap om een eerlijke en wederzijds aanvaardbare politieke oplossing te vinden te ondersteunen.", aldus het ministerie.

In een telefonische gesprek met zijn Surinaamse ambtgenoot heeft minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse zaken in naam van Marokko, het besluit van Suriname geprezen en de dankbaarheid van het koninkrijk geuit.

Marokko vindt het een "constructief standpunt in overeenstemming met de inspanningen van de Verenigde Naties om een politieke en definitieve oplossing voor dit regionaal geschil te vinden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team