Zoeken

Spaans prostitutienetwerk haalde zwangere vrouwen uit Marokko

1 april 2014 - 21:33 - Wereld

©

In Spanje is een prostitutienetwerk opgerold dat zwangere vrouwen of vrouwen met jonge kinderen uit Marokko haalde. Eenmaal in Spanje werden de vrouwen gedwongen tot prostitutie.

De slachtoffers, veelal vrouwen uit sub-Sahara Afrika die zich illegaal in Marokko bevonden, werden met kleine bootjes via de Middellandse zee naar Spanje gebracht.

Het netwerk handelde als volgt: een lid van het netwerk zocht de vrouwen in Marokko en beloofde hen een ticket naar Europa. Eenmaal in Spanje werden de vrouwen overgedragen aan andere leden van de organisatie.

Werden de zwangere vrouwen op zee onderschept, dan werden ze vanwege hun -meestal vergevorderde- zwangerschap niet teruggestuurd of aan een detentiecentrum toevertrouwd. Degenen die niet zwanger waren, hadden -soms gekochte- jonge kinderen bij zich. DNA-tests toonden namelijk aan dat het meestal niet om de biologische moeder ging.

Eenmaal in Spanje werden de jonge vrouwen tot prostitutie gedwongen in Almeria en Barcelona volgens politiebronnen. Meestal werden ze ook opgesloten.

Zes vrouwen werden aan een organisatie voor slachtoffers van mensenhandel toevertrouwd. De kinderen waarvan werd aangetoond dat ze met ’valse moeders’ waren gekomen, werden aan de sociale diensten overgedragen. De leden van het netwerk, 4 Nigerianen , 3 Brazilianen, een Malinees en twee Marokkanen, werden in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team