Zoeken

Grote solidariteit in Zweden na gewelddadige arrestatie Marokkaans kind

5 april 2015 - 14:09 - Wereld

©

De 9-jarige Marokkaanse jongen die in februari het slachtoffer was geweest van een gewelddadige arrestatie in het Zweedse Malmö, heeft voor een grote golf van solidariteit gezorgd.

Volgens het Zweedse blad Sydsvenskan werd een geldinzameling georganiseerd om de kleine Sami te helpen. De jongen zou naar Zweden zijn gereisd om geld te vinden voor de operatie van zijn zieke vader in Marokko.

In februari had zijn arrestatie voor veel ophef gezorgd in Zweden en in Marokko. De jongen was met onnodig geweld tegen de grond gewerkt door twee veiligheidsagenten omdat hij het openbaar vervoer had gebruikt zonder te betalen.

Sami was na zijn aanhouding in een jeugdinstelling geplaatst. Hij wist echter te ontsnappen en werd in Stockholm teruggevonden door een team van Sydsvenskan.

De jongen weigerde over zijn arrestatie te spreken en zei aan de journalisten dat hij alles wilde vergeten. "Laat me met rust! Ze hebben me geslagen, verstikt en mijn rechten geschonden! Ik ben naar Europa gekomen om mijn vader te helpen, niets anders. Hij heeft geen werk en heeft een operatie nodig. Niemand wil me helpen. Ik wil gewoon mijn vader helpen omdat hij het belangrijkste is wat ik heb in deze wereld nu mijn moeder dood is."

Bladna.nl