Zoeken

Seksschandaal in Spanje: priester misbruikt Marokkaanse bediende

17 juni 2014 - 20:00 - Wereld

©

In Spanje zorgt een filmpje waarin een priester van de katholieke kerk zijn Marokkaanse bediende seksueel misbruikt, voor ophef. Het slachtoffer werd 4 jaar lang misbruikt, onderdrukt, beledigd en geïntimideerd.

De zaak werd publiek na een reportage van La Sexta TV, waarin beelden van de misbruiken worden getoond. Het slachtoffer vertelde dat de priester haar zelfs binnen de kerk misbruikte en mishandelde.

Toen haar werd gevraagd waarom ze vier jaar had gewacht om aangifte te doen, sprak het slachtoffer over haar angst om zonder werk te komen te zitten terwijl het land geteisterd wordt door de economische crisis. In 2012 waren 282.600 Marokkanen, waaronder 99.400 vrouwen werkloos in Spanje.

Enkele dagen geleden werd de priester door de Spaanse politie gearresteerd. Een onderzoek naar de misbruiken is aan de gang.

Deze nieuw zaak vindt plaats terwijl het debat over het priesterlijk celibaat steeds heviger wordt. Paus Franciscus had onlangs verklaard dat het priesterlijk celibaat "geen dogma" is in de katholieke godsdienst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team