Zoeken

Een schaap kopen om zijn rijkdom te tonen

5 oktober 2014 - 14:38 - Marokko

©

Ruim 5 miljoen schapen worden vandaag in Marokko geslacht voor Eid El Adha. In Europa werd het Offerfeest gisteren gevierd. Belgische zender RTBF deed onderzoek naar het belangrijkste feest van de Islam.

Een journaliste van de zender in Casablanca schrijft over hoe ondenkbaar het is om voor Eid Al Adha geen schaap te slachten in Marokko. De keuze van dé schaap is bovendien erg moeilijk, omdat mensen allemaal de "grootste en dikste schaap" willen. Het dier moet namelijk met vrienden en familie worden gedeeld, maar is ook en vooral "een manier om zijn rijkdom te tonen".

Door de sociale druk is het Offerfeest een uitstekende periode voor kredietverleners. Een schaap kost immers gemiddeld 2800 dirham, meer dan het gemiddelde loon in Marokko. Veel mensen lenen dus geld om een schaap te kopen. En dit jaar zijn de dieren bovendien weer duurder dan vorig jaar, wat officieel te wijten is aan de weinige regen...

De autoriteiten verwachten een omzet van ruim 850 miljoen euro voor het Offerfeest. Sinds kort kunnen Marokkanen ook hun schaap online kopen voor 250 à 600 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team