Zoeken

Saoediërs kwaad op make-up uitspraken Marokkaanse minister

1 maart 2014 - 20:48 - Marokko

©

Recente uitspraken van de Marokkaanse minister Soumia Benkhaldoun over Saoedische vrouwen en make-up, zorgen voor onvrede in Saoedi-Arabië. Benkhaldoun vindt namelijk dat Saoedische vrouwen te veel en te vaak zonder reden make-up dragen.

Soumia Benkhaldoun antwoordde dit aan een journalist van Asharq, na een vraag over de massale aanwezigheid van Marokkaanse vrouwen in de schoonheidssector in Saoedi-Arabië.

"De buitensporige liefde van vrouwen uit de Golfregio voor make-up, ondanks dat ze hun gezicht achter een sluier verstoppen, is hier de oorzaak van", antwoordde Benkhaldoun. Ze voegde er nog aan toe dat Marokkaanse vrouwen veel minder interesse hadden voor make-up.

Saoedische vrouwen reageerden woedend op internet. Een van de opmerkingen is dat "Saoedische vrouwen zich mooi maken voor hun man, ze lopen er echter niet licht gekleed bij... in tegenstelling tot andere vrouwen".

Een andere opmerking - van een Arabische man - is dat Saoedische vrouwen veel make-up dragen omdat ze zich minder mooi voelen dan Marokkaanse vrouwen en bang zijn dat hun echtgenoten hen verlaten voor een knappe Marokkaanse.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team