Zoeken

Salah Abdeslam kort voor aanslagen Parijs in tranen

7 januari 2016 - 16:00 - Marokko

©

Slechts enkele dagen voor de dodelijke aanslagen in Parijs luchtte terreurverdachte Salah Abdeslam zij hart bij zijn vriendin alvorens in tranen uit te barsten.

De jonge vrouw vertelde kort na de aanslagen aan de politie dat zij drie dagen voor de aanval met Salah Abdeslam had gedineerd. Volgens Nadia was Salah die avond heel emotioneel. "Er was zoveel emotie dat we niet konden eten. Hij wilde er al in december 2014 naartoe gaan (nvdr. Syrië). Hij wilde er vrouwen en kinderen gaan helpen."

Nadia geloofde hem echter niet toen hij haar vertelde dat hij naar Syrië wilde. "Ik geloofde hem niet. Hij had het profiel niet: hij rook af en toe jointjes, luisterde naar muziek, ging uit...".

De traanuitbarsting van Abdeslam duurde enkele minuten. Hij vertelde vervolgens aan zijn vriendin dat alles in orde was en dat hij twee drie dagen afwezig zou zijn. Zijn familie dacht dat hij samen met zijn broer een skivakantie had gewonnen. Drie dagen later liet Brahim zichzelf ontploffen in Parijs. Abdeslam vluchtte na de aanslagen en wordt nog steeds gezocht. Bij de aanslagen kwamen 130 mensen om.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team