Zoeken

Royal Air Maroc wil vloot verdubbelen

9 november 2015 - 21:32 - Economie

©

Na een moeilijke periode en een herstructurering heeft Royal Air Maroc grote uitbreidingsplannen en wil haar vloot tegen 2025 verdubbelen.

Royal Air Maroc bezit momenteel 47 vliegtuigen. Het ontwikkelingsplan 2016-2025 van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij voorziet de aankoop van 58 toestellen binnen de tien jaar.

De groep gebruikte in 2010 ruim 5000 mensen maar kende een moeilijke periode. Drie jaar later had de groep nog maar 2725 werknemers. Tour Hebdo schrijft in een lang artikel over Royal Air Maroc dat de groep na een strenge reorganisatie en de hulp van de overheid met succes een reddingsplan wist af te ronden.

Habiba Laklalech, financieel directrice van Royal Air Maroc, vertelde aan de website dat Royal Air Maroc zich "wil diversifiëren om niet van slechts één markt afhankelijk te zijn". Volgens haar zijn de waarschuwingen van meerder landen tegen de terroristische dreiging in Marokko dit jaar een rem voor de groep. Toch opende Royal Air Maroc meerdere nieuwe bestemmingen, met name naar Montpellier en Parijs.

Royal Air Maroc streeft er nu naar tot de luchtvaartalliantie OneWorld toe te treden. Ook zal de groep zich uitbreiden in Azië dankzij de recent gesloten overeenkomst met Qatar Airways. Royal Air Maroc zal in de loop van 2016 tevens drie nieuwe Boeing Dreamliner vliegtuigen ontvangen. De luchtvaartmaatschappij wil met de nieuwe toestellen naar Washington, Orlando en Los Angeles gaan vliegen.

Bladna.nl