Zoeken

Rijkste Marokkanen in Afrika

24 november 2012 - 14:08 - Marokko

©

Vijf Marokkanen staan in de nieuwe Forbes-ranking van grootste fortuinen in Afrika. Othmane Benjelloun, Miloud Chaabi, Anas Sefrioui, Moulay Hafid Elalamy en Alami Lazraq zijn de rijkste Marokkanen in Afrika.

Othmane Benjelloun, 80, voorzitter van BMCE bank, is nummer zeven in de top 40 van rijkste Afrikanen. De Marokkaanse miljardair heeft volgens Forbes, een fortuin van 2,75 miljard dollar. Voorzitter van de Groepering van banken in Marokko, is Othmane Benjelloun onlangs tot vice-voorzitter benoemd van de Unie van Arabische Banken.

Op de 12e plaats komt self-made man Miloud Chaabi, 83, voorzitter van Ynna Holding. De man is, met een fortuin van 2,1 miljard dollar, rijker dan Koning Mohammed VI, volgens een vorige ranking van Forbes.

Anas Sefrioui, 55, baas van vastgoedgroep Addoha, is de 16e rijkste man in Afrika met 1,35 miljard dollar. Sefrioui heeft zijn fortuin vooral te danken aan sociale woningbouw.

Met een fortuin geschat op 500 miljoen dollar, komt Moulay Hafid Elalamy, 52, op de 31e plaats. El Elalamy, voorzitter van de holding Saham, staat voor het eerst in de Forbes-ranking.

Alami Lazraq, 62, baas van vastgoedgigant Alliances Développement Immobilier, sluit het lijstje van rijke Marokkanen. Met een fortuin van 490 miljoen dollar, is Lazraq de 34e rijkste Marokkaan in Afrika.

Forbes gebruikte voor zijn ranking beursgegevens van vrijdag 9 november. Ten opzichte van vorig jaar groeiden de fortuinen in Afrika met 12% in 2012.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team