Zoeken

Mini msemmen met chermoula

Mini msemmen met chermoula
Ingrediënten

Vulling

 1 grote ui
 2 eetlepels olie
 1 tomaat, gepeld en in stukjes gesneden
 1 rode paprika, in stukjes gesneden
 1 groene paprika, in stukjes gesneden
 Peper en zout
 1/2 theelepel komijn
 1/2 theelepel paprikapoeder
 1/2 theelepel gemberpoeder

Deeg

 500 g bloem
 250 g griesmeel
 1/2 theelepel zout
 1/4 eetlepel droge gist
 Water
 1 klein glas olie

Pel en was de ui en snijd het in kleine stukjes. Bak in een pan met een beetje olie tot de ui een mooi goudbruin kleur krijgt. Voeg de in stukjes gesneden tomaat en twee paprika’s en roer goed doorheen.

Breng op smaak met zout, peper, komijn, paprika- en gemberpoeder. Blijf roeren tot de paprika’s half gaar zijn.

Meng de bloem en griesmeel door elkaar, voeg het zout en de gist toe. Meng en voeg geleidelijk aan water toe. Goed kneden tot een elastisch en glad deegbal.

Verdeel het deeg in balletjes van de grote van een walnoot. Bestrijk de deegballetjes met olie.

Druk een deegballetje zeer fijn, leg een lepel vulling in het midden. Plooi van boven naar beneden en van links naar rechts zodat je een vierkant pakje krijgt en de vulling volledig bedekt is.

Verwarm de oven op 180°. Leg de mssimnates op een ingevette bakplaat. Duw ze net voor het bakken lichtjes plat met de hand.

Laat de gevulde msemmen 25 minuten bakken op 180°, tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 70 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl