Zoeken

Marokkaanse merguez worsten

Marokkaanse merguez worsten
Ingrediënten

 1 schapendarm
 1,3 kg schapenvlees
 2 geperste knoflookteentjes
 1 theelepel rass el hanout
 1 theelepel kaneel
 Gemalen korianderzaad
 1 theelepel komijn
 2 eetlepels harissa
 2 eetlepels olijfolie
 Een klein glas water
 1 theelepel paprikapoeder
 1 theelepel zout
 1 theelepel gemalen peper

Snijd het schapenvlees in stukjes en hak het fijn met een hakmolen.

Meng alle ingrediënten goed dooreen met de handen en laat 2 uur in de koelkast rusten.

Dompel ondertussen de schapendarm onder in heet water. Vul de darm na de rusttijd met het vleesmengsel in de vorm van fijne worsten. Maak om de 12 cm twee knopen na elkaar, zodat je de worsten tussen de knopen kan los knippen.

Laat de Marokkaanse merguez-worsten een dag lang in open lucht drogen. Nadien kunnen ze in de koelkast of de diepvries.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 180 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team