– 250 g bladerdeeg
– 750 g Marokkaanse merguez
– Pikante saus (harissa)
– 1 fijngehakte ajuin
– Olie
– Zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 teentjes knoflook
– 100 g paneermeel
– 1 ei
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 3 eetlepels gedroogde oregano
– Een snufje nootmuskaat
– 1 lichtjes opgeklopt eiwit
– 1 opgeklopt ei
– Zwarte komijn
Stamp de Marokkaanse saucijzen fijn en meng met de pikante saus (harissa). Bak de ajuin bruin met het zout, de peper en de knoflook.
Meng de fijngestampte saucijzen met het paneermeel, het ei, de peterselie, de oregano, de nootmuskaat en de goudbruin gebakte ajuin. Maak fijne staven van 30 cm.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en snijd in rechthoeken van 30 op 15 cm. Bestrijk de randen van elke rechthoek met een beetje eiwit. Leg op elk stuk deeg een staafje vulling en rol het deeg dicht.
Bestrijk de deegstaven met een beetje opgeklopt ei en bestrooi met zwarte komijnzaadjes. Snij de staven in schuine reepjes van ongeveer 5 cm en leg ze op een ovenplaat met bakpapier.
Laat ongeveer 15 minuten op 180 graden bakken. Zet de oven 2 minuten voor het einde van de baktijd iets harder om het bladerdeeg een mooi kleurtje te geven.
Vegetarische stoofschotel met pompoen en witte bonen
Mini pastilla gevuld met aardappelpuree en tonijn
Gevulde groentenstaafjes
Marokkaanse hapjes met worst
Amandelmelk
Avocado milkshake