Zoeken

Rapport WK voor clubs schandaal aan Koning Mohammed VI overhandigd

16 mei 2015 - 12:25 - Sport

©

Een compleet rapport over het schandaal van het WK voor clubs 2014 in het Moulay Abdellah stadion in Rabat, werd ruim twee weken geleden aan Koning Mohammed VI overhandigd.

Het document geeft een duidelijk overzicht van de audit uitgevoerd op alle contracten tussen het ministerie van Jeugd en Sport en de veertien bedrijven die hadden deelgenomen aan de renovatie van het stadion een paar weken voor het kampioenschap. Het ministerie had toen 225 miljoen dirham betaald voor de renovatiewerken.

Het rapport moet helpen de verantwoordelijken aan te duiden. Volgens Al Massae wordt onder meer Karim Akkari, secretaris generaal van het ministerie van Jeugd en Sport, genoemd. Akkari werd kort na het schandaal ontslagen. Hij bekleedde zijn functie sinds 2002.

Mohamed Ouzzine was reeds uit zijn functie als minister ontheven na een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse zaken en de Algemene Inspectie van Financiën.

Tijdens het WK voor clubs liep het gedurende een wedstrijd tussen Cruz Azul en Western Sydney in Rabat erg mis. Beelden van het stadionpersoneel dat het drijfnat gazon probeerde te drogen met grote sponzen en wissers werden wereldwijd uitgezonden en werden in Marokko een "nationale schande" genoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team