Zoeken

Ramadan in Marokko: feest, seks en drugs

6 juli 2015 - 20:10 - Marokko

©

Na een dagje vasten tijdens de Ramadan zijn de nachten in Marokkaanse steden geanimeerd. Moskeeën trekken tienduizenden gelovigen aan voor de Taraweeh gebeden, maar niet alleen. Ook zogenaamde ’halal’ bars en cabarets zijn een groot succes.

Elke stad heeft zijn nachtelijke specificiteit. In Casablanca bijvoorbeeld zijn optredens van bekende Chaabi-zangers zoals Stati, Senhaji en Daoudi heel erg populair.

In Marrakech zijn de avonden in nachtclubs en bars die tijdens het vasten « halal-avonden » beloven, niet anders als gewoonlijk. Volgens Assabah gaat het in Meknes vooral om seks en drugs en in Tanger trekken vooral « Europese feesten » veel volk aan, dit ondanks de herhaaldelijke waarschuwingen van de plaatselijke autoriteiten.

Volgens de krant verdriedubbelt bovendien het gebruik van drugs in heel het land tijdens de Ramadan. De prijs van een gram hasj neemt tijdens het vasten toe van 20 naar 30 dirham. Een gram cocaïne kost in dezelfde periode 500 dirham tegen 250 gewoonlijk.

Ook waterpijpen kennen succes tijdens het vasten. Ruim 50% klanten van chichabars reserveren hun plaats op voorhand. Volgens de eigenaar van een chichabar komen sommige klanten zelfs direct na hun bezoek aan de moskee.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team