Zoeken

40 dagen voor Ramadan geen alcohol meer?

11 mei 2016 - 22:00 - Marokko

©

Marokkanen zijn verdeeld. Moet men 40 dagen voor de Ramadan stoppen met het drinken van alcohol? Sommigen doen het uit gewoonte, anderen blijven tot de eerste dag van het vasten alcohol verbruiken.

Volgens een populair idee blijf alcohol 40 dagen in het bloed. Het vasten is dus enkel geldig wanneer 40 dagen voor de Ramadan geen alcohol meer wordt gedronken.

Hespress ondervroeg de Marokkaanse prediker Abdelwahab Rafiki Abou Hafs over dit idee. Volgens hem « heeft het geen enkele zin om 40 dagen voor de heilige maand met alcohol te stoppen ».

« De Sharia heeft het verbruik van alcohol over heel het jaar verboden, niet 40 dagen voor de Ramadan. Het is een populaire legende die door zogenaamde moslims wordt misbruikt ». Dat alcohol haram is, is volgens Abu Hafs een feit. « Het geloof is duidelijk over deze kwestie. Je hoeft enkel naar de nadelen van alcohol en de gevolgen van dronkenschap te kijken om te beseffen dat Allah gelijk heeft het te verbieden. »

Chahrazade Benabdellah, Marokkaanse biologiste, stelt tevens dat alcohol al na enkele uren volledig uit het bloed is verdwenen en tot maximaal 24 uur voor degenen die een grote hoeveelheid alcohol hebben gedronken.

De verkoop van alcohol in Marokko brengt jaarlijks ruim 1 miljard dirham aan belastingen op. Marokkanen verbruiken jaarlijks 85 miljoen liter bier en 20 miljoen liter wijn en sterke drank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team